Okullarda Kapı Kazaları İçin Alınabilecek Tedbirler


Bir kapının ciddi yaralanmalara sebep olarak çocuk güvenliği için tehdit oluşturabileceğini düşünür müydünüz?  Okullarda kapı kazaları için alınabilecek tedbirler, ne yazık ki birçok okulda göz ardı edilerek çocuklarımız için güvenlik açığı oluşturmakta ve tehlike yaratmaktadır. Çocuklar yapıları gereği meraklı ve araştırmacı olduklarından dolayı kapıların hem menteşe kısımlarına parmaklarını sokarak sıkıştırabilir, hem de kapının hızla çarptığı zamanlarda kapı arasına parmaklarını sıkıştırarak yaralanabilirler.

Gelin, minik parmakları kapılardan koruyabilmek için alınması gereken tedbirleri hep birlikte inceleyelim.

Kapılar, potansiyel tehlikelerden habersiz küçük çocukların keşfeden parmaklarını kolayca zedeleyebilir. Ne yazık ki bu tehlikeden habersiz olmak beraberinde önlem almamamıza da sebep olabiliyor. Birçok okul yönetimi ve çoğu ebeveyn bu konuda hala bilinçsizler.

Kapı parmak koruyucu ürünler - Eduland

Kapıların sebep olduğu çocuk yaralanmaları sadece anlık bir dalgınlıkla gerçekleşebilir. Kapıya sıkışan bir parmak ciddi boyutta bir kazaya sebep olabilir. Kapılara bağlı yaralanmalar birkaç saniye içinde gerçekleşebilir ve kaza meydana gelinceye kadar güvenlik genellikle ihmal edilir. Bu durumdan kaçınmak için keşke demeden ve çocuklar zarar görmeden önce önleyici tedbirler alınmalıdır. Alınması gereken tedbirler ise şunlardır:

  • Kapı parmak koruyucu ürünler kullanmak: Bu ürünlerin seçiminde hem ön, hem arka yüzeye uygulanabilen ürünleri seçmekte fayda vardır. Çünkü çocuklar kapının her iki yüzüne de el veya parmaklarını sıkıştırabilirler. Kapı arası parmak koruyucu ürünler, kapı açık ya da kapalı da olsa parmak sıkışmalarını engelleyerek tam koruma sağlar.
Kapı Parmak Koruyucu 110° - Eduland
Kapı Parmak Koruyucu 110°
  • Kapı tutucu ürünler kullanmak: Bu ürünler hızlı kapı çarpmalarında kapı kanadı ve kasa arasında tampon görevi görerek arada sıkışabilecek olan parmakları yaralanmalardan korur. Aynı zamanda kapı istenildiği zaman tam olarak da kapanabilir. 

Kapı Tutucu Parmak Koruyucu - EdulandKapı Tutucu Parmak Koruyucu

Okullarda kapı kazaları için alınabilecek tedbirler sadece okullar için değil aynı zamanda çocukların bulunduğu ve oyun oynayabileceği tüm ortamlar için alınması gereken tedbirlerdir. Elbette ki, bir çocuğun okul ve ev dışında da yaralanma ihtimali mevcuttur. Fakat en çok vakit geçirdiği okul ve ev ortamlarının özellikle kapı kazalarına karşı korunmaya alınmış olması gerekmektedir.

Kapı parmak koruyucu ve kapı tutucu ürünler, okul, anaokulu, kreş, ev ve ortak yaşam alanlarında çocukların kapılara parmak ya da ellerini sıkıştırmalarını önleyerek güvenli bir ortam sağlar. Böylelikle hem okul yönetimlerinin hem de ebeveynlerin içi rahat eder.

 

Çocuk Güvenlik Ürünlerimize Göz Atmak İçin Tıklayın!

 

Diğer Blog Yazılarımız İçin Tıklayın!

Çocukların Oyun Süresini Eğlenceli ve Güvenli Tutmak İçin 14 İpucu

Okullarda Çocuk Güvenliği Nasıl Olmalıdır?


Bir yorum bırakın


Lütfen, yorumların yayınlanmadan önce onaylanması gerektiğini unutmayın.