Okullarda Çocuk Güvenliği Nasıl Olmalıdır?


Okullar Çocuklar İçin Yeterince Güvenli mi?

Hiç kuşkusuz çocuk güvenliği tüm okullarda öncelik verilmesi gereken konuların başında yer almaktadır. Peki, ebeveynlerin çocuklarını emanet ettiği eğitim kurumları yeterince güvenli mi?

Eduland playsafe okullarda çocuk güvenliği kapı parmak koruyucu

Tabii ki, güvenli kelimesi oldukça öznel bir ifadedir. Okul güvenliği, saldırı, zorbalık, hırsızlık, cinsel saldırı veya kazalar gibi konularla da ilgili olabilir. Güvenliğin tüm yönleri ile okullar tarafından dikkate alınması beklenmektedir. Ancak gerçekte, çocukları tehlike altına sokabilecek çok sayıda faktör bulunmaktadır. Bu yüzden gerçekçi bir şekilde okullar çocuklar için güvenli bir alan sağlamak adına ellerinden geleni yapmalıdırlar. Buna rağmen alınan önlemler, istenmeyen ve beklenmedik bir kaza yaşandığında yeterli olmayabilir.

Çoğu okul, alınması gereken güvenlik önlemlerini, yangın güvenliği, deprem güvenliği, okul çevresi ve girişindeki güvenlik önlemleri olarak algılıyor. Peki bir okulda yangın çıkma olasılığına kıyasla bir çocuğun başını duvarın köşesine çarpa olasılığı daha mı az? Ya da bir çocuğun parmaklarını kapının arasına sıkıştırma ihtimali neden hiç düşünülmüyor? Yangın güvenliği elbette önemli ve önlem alınması gereken ciddi bir konu. Ayrıca elbette ki bir yangının yol açtığı yaralanmalar duvara çarpmaktan çok daha ağır sonuçlar doğurabilir. Ancak bu durum, önemsenmeyen ve dikkate alınmayan parmak sıkışması gibi kazalarında göz ardı edilebileceği anlamına gelmiyor.

Okullarda çocuk güvenliği - kazaları - kapı parmak koruyucu - sıkışması

Ne yazık ki dünya genelinde her yıl binlerce çocuk, kapıya parmak sıkıştırma ve duvar-kolon-masa köşelerine koşma ya da oyun esnasında başını çarpma gibi talihsiz durumlar yaşamaktadır. Üstelik bu kazalar sadece okul ortamında değil ev ya da ortak yaşam alanlarında da yaşanabilmektedir.

Okulların kendi içinde aldığı bir diğer güvenlik önlemi ise öğretmen faktörüdür. Öğretmenlerden herhangi bir kaza ya da yaralanmayı önlemek amacıyla öğrencilerine göz kulak olması beklenir. Ancak çocuklar hareketlidir ve keşfetmek isterler. Oysa ki, olabilecek her kazadan öğretmenleri sorumlu tutmak yerine önceden gerekli güvenlik ekipmanları ile ortamı güvenli hale getirmek daha doğru olmaz mı?

Birçok okul, anaokulu ve kreş hala yeterli güvenlik önlemlerine sahip değiller. Okullarda çocuk güvenlik sistemlerinin uygulanması konusunda gerek ebeveynler, gerekse okul yönetimleri farkındalık sahibi olmalıdır. Çünkü önlem almak pişman olmaktan iyidir.

 

Çocuk Güvenlik Ürünlerimize Göz Atmak İçin Tıklayın!

 

Diğer Blog Yazılarımız İçin Tıklayın!

Çocukların Oyun Süresini Eğlenceli ve Güvenli Tutmak İçin İpucu

Okullarda Kapılardan Oluşan Kazaları Önlemek İçin Alınması Gereken Tedbirler Nelerdir?

 


Bir yorum bırakın


Lütfen, yorumların yayınlanmadan önce onaylanması gerektiğini unutmayın.