Çocukların Oyun Süresini Eğlenceli ve Güvenli Tutmak İçin 14 İpucu


Çocuklar oyun oynarken ve hayal dünyalarında kendilerini kaybederken güvende olduklarından emin olmak isteriz. Çocuğunuz kaç yaşında olursa olsun, her şartta onun güvenliği en büyük endişemizdir. İşte her yaştan çocuğun oyun zamanının hem eğlenceli hem de güvenli olduğundan emin olmak için akılda tutulması gereken 14 ipucu:

Çocukların Oyun Süresini Eğlenceli ve Güvenli Tutmak İçin 14 İpucu blog yazısı eduland

  1. Ebeveynler veya yetişkinler, özellikle küçük çocuklar için her zaman oyunu denetlemelidir.
  2. Oyuncak ambalajları hakkındaki yaş rehberliğini ve diğer güvenlik bilgilerini kontrol ettiğinizden ve takip ettiğinizden emin olun. Unutmayın, yaş sınıflandırması çocuğunuzun ne kadar akıllı olduğu ile ilgili değildir; belirli yaştaki çocukların gelişim becerileri ve yetenekleri ile bir oyuncağın spesifik özelliklerine dayanan bir güvenlik rehberidir.
  3. Üç yaşın altındaki çocuklar için alışveriş yaparken küçük parçaları olan oyuncaklardan kaçının. Ayrıca oyuncakları ağızlarına alan çocuklara da dikkat edin. Çocukların etrafında yer alan oyuncak veya diğer nesnelerin boyutlarına güvenlik için önem verin.
  4. Peluş oyuncakların, küçük çocuklar için göz, burun gibi çıkıntılarının iyi tutturulmuş olduğuna ve daha büyük çocukların oyun performansına dayanacak şekilde güçlendirilmiş dikişler gibi yaşa uygun özelliklere sahip olup olmadığını kontrol edin.
  5. Oyuncaklar, ses seviyesini ve çocukların işitmesi üzerindeki potansiyel etkilerini sınırlayan güvenlik standartlarına tabidir. Ancak evin çevresinde bulunan diğer elektronik cihazlar değildir. Çocuğun bulunduğu ortamdaki gürültüye dikkat edin ve çocukların aşırı gürültüye maruz kalmamalarını sağlayın. Oyuncak seçiminde ise ses kontrolü olanları seçin.
  6. Tanıdığınız ve güvendiğiniz marka veya mağazalardan alışveriş yapın. Pazarlardan veya ikinci el mağazalardan oyuncak alırken dikkatli olun. Çünkü bu satıcılar güvenlik nedeniyle geri çağrılan ürünler için sizi uyarmayabilir.
  7. Gereksiz tüm oyuncak ambalajlarını ve hediye paketlerini en kısa zamanda atın (Hediye paketi yığınları ve sert plastik ambalaj kenarları çocukların küçük parmaklarını kesebilir).
  8. Talimatları dikkatlice okuyun. Talimatları, garantileri ve montaj donanımlarını saklayın.
  9. Yere oturun ve çocuklarınızla oynayın! Bir oyuncağı veya oyunu kullanmanın doğru yolunu göstermek, çocuğunuzun nasıl düzgün ve güvenli bir şekilde eğleneceğinin farkında olduğundan emin olmanın en iyi yoludur.
  10. Partilerde ve diğer etkinliklerde, lateks balonların etrafındaki çocukları denetlediğinizden emin olun. Şişmemiş balonlar ve kırılmış parçalar boğulma tehlikesi oluşturabilir.
  11. Oyuncakları kolayca erişilebilen bir saklama kutusunda saklayın. Kapaklı oyuncak saklama kapları kilitlenmemelidir ve küçük parmakların yakalanmamasını sağlamak için hava delikleri, yaylı menteşeler ve menteşelerdeki açıklıklar gibi özel güvenlik özelliklerine sahip olmalıdır. Kaymaları, takılmaları ve düşmeleri önlemek için oyuncakları düzenleyin ve saklayın.
  12. Daha büyük çocuklar için oyuncakları küçük parçalar da içerebilen ayrı bir oyuncak sandığı kullanın. Oyuncaklarını küçük kardeşlerin ellerinden uzak tutmak için onların yardımlarını alın.
  13. Kırık oyuncakları atmak için düzenli olarak oyuncak kutusunu ayıklayın.
  14. Büyükanneler, büyükbabalar ve bakıcılar ile uygun oyuncakları seçmenin ve oyunu denetlemenin önemi hakkında konuşmayı unutmayın!

 

Çocuk Güvenlik Ürünlerimize Göz Atmak İçin Tıklayın!

 

Diğer Blog Yazılarımız İçin Tıklayın!

Okullarda Kapılardan Oluşan Kazaları Önlemek İçin Alınması Gereken Tedbirler Nelerdir?

Okullarda Çocuk Güvenliği Nasıl Olmalıdır?

 

 


Bir yorum bırakın


Lütfen, yorumların yayınlanmadan önce onaylanması gerektiğini unutmayın.