Blog — playsafe RSS



Çocukların Oyun Süresini Eğlenceli ve Güvenli Tutmak İçin 14 İpucu

Çocuklar oyun oynarken ve hayal dünyalarında kendilerini kaybederken güvende olduklarından emin olmak isteriz. Çocuğunuz kaç yaşında olursa olsun, her şartta onun güvenliği en büyük endişemizdir. İşte her yaştan çocuğun oyun zamanının hem eğlenceli hem de güvenli olduğundan emin olmak için akılda tutulması gereken 14 ipucu: Ebeveynler veya yetişkinler, özellikle küçük çocuklar için her zaman oyunu denetlemelidir. Oyuncak ambalajları hakkındaki yaş rehberliğini ve diğer güvenlik bilgilerini kontrol ettiğinizden ve takip ettiğinizden emin olun. Unutmayın, yaş sınıflandırması çocuğunuzun ne kadar akıllı olduğu ile ilgili değildir; belirli yaştaki çocukların gelişim becerileri ve yetenekleri ile bir oyuncağın spesifik özelliklerine dayanan bir güvenlik rehberidir. Üç yaşın altındaki çocuklar için alışveriş yaparken küçük parçaları olan oyuncaklardan kaçının. Ayrıca oyuncakları ağızlarına alan çocuklara da dikkat edin. Çocukların...

Okumaya devam et



Okullarda Kapı Kazaları İçin Alınabilecek Tedbirler

Bir kapının ciddi yaralanmalara sebep olarak çocuk güvenliği için tehdit oluşturabileceğini düşünür müydünüz? Kapılar, potansiyel tehlikelerden habersiz küçük çocukların keşfeden parmaklarını kolayca zedeleyebilir. Bu durumdan kaçınmak için keşke demeden ve çocuklar zarar görmeden önce önleyici tedbirler alınmalıdır. Kapı parmak koruyucu ve kapı tutucu ürünler, okul, anaokulu, kreş, ev ve ortak yaşam alanlarında çocukların kapılara parmak ya da ellerini sıkıştırmalarını önleyerek güvenli bir ortam sağlar.

Okumaya devam et



Okullarda Çocuk Güvenliği Nasıl Olmalıdır?

Okullar Çocuklar İçin Yeterince Güvenli mi? Bir çocuğun parmaklarını kapının arasına sıkıştırma ihtimali neden hiç düşünülmüyor? Ne yazık ki dünya genelinde her yıl binlerce çocuk, kapıya parmak sıkıştırma ve duvar-kolon-masa köşelerine koşma ya da oyun esnasında başını çarpma gibi talihsiz durumlar yaşamaktadır.

Okumaya devam et



Çocuk Yaralanmaları İle İlgili İstatistikler

Her yıl binlerce çocuk hastanelerin ilk yardımservislerine ve doktorlara gitmektedir.Bu kazaların ilk 5 sebebi;1. Kapıya parmak sıkışması2. Yuvarlanma, zıplama vs. esnasında düşme3. Oyun aletlerinden, yataktan, sandalyedendüşme4. Merdivenden düşme5. Fiziksel temas

Okumaya devam et



Türkiye’de Kreş Yönetmeliği

30 Nisan 2015 tarihli 29342 sayılı resmi gazetede yayınlanan ÖZEL KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIM EVLERİ İLE ÖZEL ÇOCUK KULÜPLERİNİN KURULUŞ VE İŞLEYİŞ ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK EK-1’de köşe koruyucu, kenar koruyucu ve parmak korucular zorunlu hale gelmiştir.- Çocukların yaralanmasını önlemek için mobilyaların özel köşe ve kenar koruyucuları bulunur.- Kapılarda parmak koruyucu ve kapı tutucu bulunur.- Elektrik düğmeleri ve prizleri, elektrik kabloları korunaklı hale getirilir, prizlerde koruma kapağı bulunur.- Kuruluştaki tüm dolap kapakları, çekmeceler çocukların üzerine düşmeyecek şekilde sabitlenir veya güvenlik kilitleri bulunur.- Kuruluştaki tüm pencere ve balkon kapıları çocukların düşmelerini engelleyecek şekilde korunaklı hale getirilir ve güvenlik kilitleri bulunur.Pencere ve balkon kapıları yalnızca yetişkinlerin açabileceği şekilde olur.

Okumaya devam et